latinica  ћирилица
11/09/2020 |  11:08 ⇒ 16:24 | Аутор: Б92

Звезда представља новог нападача

Италијански нападач Дијего Фалчинели стигао је и до "Маракане" и потписао уговор са Црвеном звездом.
Дијего Фалчинели (фото:FK Crvena zvezda) -
Дијего Фалчинели (фото:FK Crvena zvezda)

Фалчинели је званично представљен у црвено-бијелом дресу након оригиналне најаве.

Италијан је стигао на једногодишњу позајмицу са правом откупа из Болоње.

- Било је узбудљиво посљедњих пар дана када сам чуо да ме Звезда тражи. Напето, али у позитивном смислу. Драго ми је што сам ту и поносан сам што ћу моћи да браним боје великог клуба као што је Црвена звезда - били су први утисци Фалчинелија по доласку на стадион.

Дијего Фалчинели је рођен 26. јуна 1991. године у општини Марсцијано која се налази недалеко од Перуђе. Италијански нападач је јуниорски стаж провео у нижелигашу Понтевекију, али је као кадет стигао у Интер у ком се задржао годину дана.

Упркос томе што је одиграо један пријатељски меч за сениорски тим италијанског великана, вратио се у клуб у ком је поникао и одиграо прву сениорску сезону као седамнаестогодишњак.

Потом је усљедио трансфер у Сасуоло, па одлазак у Фолињо и онда повратак у Сасуоло у ком је провео читавих седам година, али шансу у тиму је дочекао тек после низа позајмица.

Прво је отишао у Јуве Стабију, па у Ланцијано, али је најзапаженији био у Перуђи (42 утакмице и 15 голова, Сериа Б) и Кротонеу (34 утакмице, 13 голова, Сериа А). У Сасуолу је за сво то време одиграо 63 меча и постигао шест погодака, да би потом појачао Болоњу, а прошлу сезону је провео у Перуђи где је на 27 утакмица, три пута био стрелац.