latinica  ћирилица
12/09/2020 |  21:47 | Аутор: Независне

У Билећи пријављен случај дјечије порнографије, покренута истрага

Полицијска управа Требиње, у сарадњи са Одјељењем за високотехнолошки криминалитет МУП-а Републике Српске, истражује случај дјечије порнографије који је пријављен у Билећи, потврђено је из требињске Полицијске управе.
Дјечија порнографија (илустрација) -
Дјечија порнографија (илустрација)

Наиме, истрага је покренута након што је отац дванаестогодишње дјевојчице из Билеће открио поруке у њеном телефону које су јој упућиване путем Вибера, а за шта је осумњичен М.З. (24) из Билеће.

Како кажу извори Независних, упућени у истрагу, ради се о младићу којег је огорчени отац, по открићу порука, претукао нанијевши му озбиљне повреде.

У спорним порукама је, незванично сазнају Независне, пошиљалац је дјевојчици, између осталог, нудио сексуалне односе и писао јој експлицитне наводе са сексуалном конотацијом, али јој слао и различите фотографије спорног садржаја.

- У телефону је нађено више од 60 различитих порука са бројним спорним садржајима које су упућиване дјевојчици дужи период - кажу извори Независних.

Извори Независних тврде да је отац осумњиченог младића покушао да преговара са полицајцима да се кривично дјело за које се терети његов син не процесуира.

- Заузврат, како је понудио, он не би пријавио оца дјевојчице, који је, иначе полицијски службеник у Билећи - кажу извори, те додају да Полицијска управа Требиње није жељела да пристане на преговоре те врсте.

Како је потврђено, о случају премлаћивања М.З. полиција је одмах обавијестила Окружно јавно тужилаштво Требиње.