latinica  ћирилица
13/09/2020 |  09:53 ⇒ 09:55 | Аутор: РТС

Лејкерси угасили Ракете (ВИДЕО)

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса надиграли су Хјустон рокетс са 119:96 у петој утакмици полуфиналне серије и са 4:1 у побједама пласирали се у финале Западне конференције НБА лиге.

Тим је по ефикасности предводио Леброн Џејмс који је опет имао двоструки двоцифрен учинак.

Лејкерси су самоувјерено ушли у меч у повели већ од самог старта, средином прве четвртине дошавшии до двоцифрене предности.

Кошаркаши Хјустон су само почетком другог полувремена успјели да смање разлику на пет поена, али то је било све јер разиграо се за игру поново расположени Леброн Џејмс па су Клиперси у једном тренутку имали чак и 30 поена разлике.

Џејмс је меч завршио са 29 поена 11 скокова и 7 асистенција, а имао је и одличну подршку тима у коме су пак петорица играча имала двоцифрен шутерски учинак.

Предњачили су Кајл Кузма са 17, Маркус Морис са 16 и Дени Грин са 14 поена, као и Ентони Дејвис који је имао дабл дабл учинак од 13 поена и 11 скокова.

На другој страни Џејмс Харден је био најефикаснији играч меча са 30 поена, али му је то слаба утјеха јер га тим није адекватно пратио.

Овом побједом Лејкерси су, послије паузе од десет година, изборили пласман у финале Западне конференције гдје ће се срести са побједником дуела ЛА Клиперса и Денвера.