latinica  ћирилица
13/09/2020 |  17:29 ⇒ 17:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Демонстранти марширају ка Лукашенковој резиденцији, приведено 250 (ВИДЕО)

На десетине хиљада демонстраната који су се окупили у центру Минска на још једном протестном скупу марширају до резиденције предсједника Александра Лукашенка, извјештава ТАС са лица мјеста.

Око 250 људи приведено је током данашњег неодобреног протеста опозиције у Минску, саопштено је из бјелоруског Министарства унутрашњих послова.

Овог пута, демонстранти су одлучили да промијене руту свог традиционалног недјељног марша како би избјегли полицијске кордоне и приближавају се резиденцији, Палати независности, са супротне стране.

Они се за сада несметано крећу, али за данас су ангажоване озбиљне полицијске снаге, подсјећа агенција.

У различитим дијеловима главног града приведено је 250 људи. Сви су они носили заставе и симболе који нису дио онога што је уобичајено, као и плакате са увредљивим садржајима, наведено је из МУП-а. Медији јављају да је затворено више станица метроа у Минску, као и да је било проблема са интернетом.

Власти су поставиле бодљикаву жицу да блокирају приступ централном тргу у Минску и почеле су да приводе демонстранте.

Из Министарства додају да је полиција у приправности због протеста и да је максималан број контролних пунктова постављен на већим авенијама и од обилазнице до центра града, као и посебна опремљене јединице.

Од предсједничких избора 9. августа у Бјелорусији се одржавају масовни протести.