latinica  ћирилица
14/09/2020 |  09:24 | Аутор: Глас Српске

"Libertango nuovo" наступио у Банском двору

Ансамбл "Libertango nuovo" наступио је у концертној дворани Банског двора Културног центра, а публика је имала прилику да ужива у маестралном извођењу најљепших композиција Астора Пјацоле, те у нумерама познатих аутора танго нуово музике 21. вијека.
“Либертанго нуово” наступио у Банском двору - Фото: Глас Српске
“Либертанго нуово” наступио у Банском дворуФото: Глас Српске

Главни покретач у раду овог ансамбла је љубав, а љубав у њиховом извођењу умјетничке музике и музике аргентинског танга пронашла је и препознала публика на мноштву концерата које су одржавали у региону и иностранству.

Чланови састава посебно су поносни на чињеницу да успјешно промовишу квалитетну музику различитих жанровских усмјерења, али и на чињеницу да су зачетници развоја љубави према тангу нуову у Бањалуци, чиме су овај град смјестили на европску и свјетску танго сцену.

Овај састав основан је 2003. године, а тренутно га чине Сања Зелић (клавир), Љиљана Милић (гитара),  Дарко Ружичић (хармоника), Борис Дукић (кларинет) и Дејан Ђорђевић (контрабас). 

Догађај у Банском двору одржан је уз поштовање свих прописаних мјера надлежних органа, а број посјетилаца био је ограничен на 50.