latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:24 ⇒ 11:27 | Аутор: СРНА

Служен парастос за команданта Седмог батаљона Друге посавске бригаде

На мјесном гробљу у Шкарићу, код Шамца, служен је парастос команданту Седмог батаљона Друге посавске бригаде Војске Републике Српске Милошу Богдановићу, који је погинуо у Лаништима, код Брчког, прије 25 година.
Шамац - сјећање - Фото: СРНА
Шамац - сјећањеФото: СРНА

Вијенце су положили породица Богдановић, представници општинске Борачке организације и мјесне заједнице Шкарић, те представници општине.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да је Богдановић дао за слободу и Републику Српску оно најдрагоцјеније - свој живот.

- Никада не смијемо заборавити жртву коју су наши борци дали за оно у чему ми данас уживамо. Морамо са поштовањем да их се сјећамо и одајемо пошту и да бринемо о породицама погинулих, као и о преживјелим борцима - рекао је Зорановић.

Он је истакао да се, према одлуци Борачке организације Републике Српске, посебни парастоси служе погинулим командантима, међу којима је Милош Богдановић са овог подручја.

Командант Милош Богдановић погинуо је у 35. години у Лаништима, код Брчког, био је супруг и отац двоје дјеце.

Парастосу су, осим породице погинулог и мјештана Шкарића, присуствовали предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић, начелник Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Слободан Стојић, те начелник Службе за локалноекономски развој Јадранка Ђукић.