latinica  ћирилица
14/09/2020 |  16:18 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

За суфинансирање капиталних инвестиција одобрено пет милиона КМ (ФОТО)

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се данас, на 6. сједници,одржаној у Бањалуци, са Информацијом о суфинансирању капиталних инвестиција у пољопривредној производњи.
Сједница УО Компензационог фонда Српске - Фото: РТРС
Сједница УО Компензационог фонда СрпскеФото: РТРС

Одобрена је исплата средстава у укупном износу до 5.000.000,00 КМ за потребе суфинансирања капиталних инвестиција у пољопривредној производњи, а у сврху финансијске помоћи произвођачима и прерађивачима за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2), саопштено је из Владе Српске.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се са Информацијом о пословним субјектима који у складу са Уредбом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести COVID-19 изазване вирусом Sars-CoV-2 остварују право на финансијску подршку за мај мјесец 2020. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске, а за које је Пореска управа у периоду 14.08. до 01.09. 2020. године донијела рјешења да се одобрава исплата.

Такође, одобрена је и исплата средстава по основу испостављених рјешења Пореске управе у износу од 960.379,60 КМ у сврху финансијске помоћиза санирање посљедица изазваних вирусом корона за 549 пословних субјеката и предузетника, односно за 1.923 радника.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је исплату средстава у укупном износу од 295.559,67 КМ у складу са Уредбом о додијели средстава пословним субјектима и предузетницима ради санирања посљедица пандемије вируса корона за мјесец април 2020. године, по основу смањења обима пословања.

На састанку је прихваћена Информација о потреби набавке два ELISA анализатора и пратећих инструмената у сврху спровођења истраживања "Национална студија серопреваленције COVID-19 инфекције у популацији Републике Српске" и одобрио новчана средства у износу од 200.000 KM за набавку два ELISA анализатора и других инструмената потребних за спровођење истраживања.

По један ELISA анализатор и припадајући инструменти ће бити донирани Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци и Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву по завршетку истраживања.

Управни одбор је прихватио Информацију о потреби суфинансирања набавке 20.000 доза четворовалентне вакцине против грипа и у те сврхе одобрио новчана средства у износу од 153.913,50 КМ.