latinica  ћирилица
14/09/2020 |  22:29 ⇒ 22:35 | Аутор: СРНА

Приједор наставља акције дезинфекције јавних површина и установа

Тим за дезинфекцију јавних површина и установа, који дјелује при Градском штабу за ванредне ситуације Приједор, састао се вечерас како би договорио наставак плана дјеловања у наредном периоду.
Тим за дезинфекцију јавних површина и установа, Приједор - Фото: СРНА
Тим за дезинфекцију јавних површина и установа, ПриједорФото: СРНА

Шеф овог тима Златко Ритан изјавио је новинарима да тим има довољно људи и техничке капацитете, те да су спремни за рад на терену и најавио наставак дезинфекције у граду већ за наредни викенд.

- Договорили смо се да ћемо дјеловати по потреби, а кренућемо већ наредног викенда са дезинфекцијом јавних површина које ћемо убудуће третирати једном седмично - рекао је Ритан.

Он је додао да ће у случају потребе бити организовано прање улица хлором уз помоћ цистерни, а вршиће се и дезинфекција јавних установа.

- Грађанима ћемо бити на услузи и за дезинфекцију стубишта у стамбеним објектима - рекао је Ритан.

Он је додао да ће и овог пута дио тима чинити приједорски воћари и млади Приједора, који су заједно са комуналцима и ватрогасцима претходних мјесеци обављали квалитетан посао и значајно сузбили ширење вируса корона на подручју града.

Предсједник градског Удружења воћара Младен Марјановић изјавио је да је у претходном периоду 15 екипа воћара вршило дезинфекцију у граду.

- Наше екипе су вршиле дезинфекцију јавних површина и трудили смо се да покријемо шире подручје града, те смо овдје ради даљег договора и потврде да смо и даље на располагању за акцију дезинфекције - рекао је Марјановић.

Секретар Омладинског савјета града Радован Ђаковић изјавио је да волонтерски центар који дјелује при овом савјету броји 60 младих и да је и даље активан и доступан Градском штабу за ванредне ситуације.