latinica  ћирилица
15/09/2020 |  10:34 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Крајишник је човјек који је имао храброст и визију

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом смрт Момчила Крајишника, првог предсједника Народне скупштине Републике Српске, упутила је телеграм саучешћа породици Крајишник и Асоцијацији "Ствараоци Републике Српске" .
Жељка Цвијановић -
Жељка Цвијановић

- Са жаљењем сам примила тужну вијест о смрти Момчила Крајишника који је, нажалост, изгубио битку са опаким вирусом. Момчило Крајишник остаће упамћен као човјек који је имао храброст и визију да у најтежим тренуцима за српски народ, заједно са осталим, доноси тешке и историјске одлуке које су значиле опстанак нашег народа у БиХ - рекла је Цвијановић.

Оснивањем Скупштине српског народа у БиХ, касније Народне скупштине, каже, Момчило Крајишник, заједно са члановима првог сазива парламента, стварао је историју Републике Српске, на чему ће му Република Српска и српски народ бити вјечно захвални.

- Поштована породице Крајишник, саосјећајући у болу који вас је задесио, у име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму саучешћа предсједнице Цвијановић.