latinica  ћирилица
15/09/2020 |  11:30 | Аутор: СРНА

Угашен нови пожар у Бејруту (ВИДЕО)

Ватрогасне екипе угасиле су пожар који је данас избио у објекту у изградњи у централном дијелу Бејрута, што је био други овакав инцидент у главном граду Либана након експлозије која је прошлог мјесеца разорила бејрутску луку.
Угашен пожар на згради Захе Хадид (Фото: thenational.ae) -
Угашен пожар на згради Захе Хадид (Фото: thenational.ae)

За сада нема извјештаја о жртвама, а грађани су се узнемирили због новог пожара у главном граду земље која је у дубокој економској кризи у вријеме када се чека формирање нове владе.

Ватрогасци су угасили пламен који је захватио угао футуристичке зграде дизјаниране у стилу који је развила покојна Заха Хадид, угледни архитекта британско-ирачког поријекла.

Изградња објекта у близини обале трајала је годинама, а зграда заузима централно мјесто у комерцијалном дијелу града који је обновљен послије грађанског рата вођеног од 1975. до 1990. године.

Током обнове никли су небодери које су дизајнирале међународне архитекте, а зграде из историјске османлијске ере су обновљене.

Током протеста због економске кризе усљед огромног државног дуга многе компаније су напустиле градски центар, па су многе зграде остале празне и прије експлозије која је 4. августа уништила луку.