latinica  ћирилица
15/09/2020 |  11:33 | Аутор: СРНА

Момчило Крајишник - доказани патриота

Организација старјешина Војске Републике Српске истиче да је Момчило Крајишник као први предсједник Народне скупштине оставио неизбрисив траг у законском регулисању отаџбине Српске и био доказани патриота, који се није либио пријетњи, осуда и тамничења у хашком казамату да брани истину о борби српског народа.
Организација старјешина ВРС - Фото: СРНА
Организација старјешина ВРСФото: СРНА

- Радио је то у времену када се нису бирала средства да се облати српски народ и спријечи његово право на државотворност и опстанак у БиХ. Као врстан политичар био је човјек са визијом како градити и развијати Републику Српску у тешком ратном времену - наводи се у телеграму саучешћа члановима породице Крајишник, Народној скупштини Српске и Асоцијацији Ствараоци Републике Српске.

У овој организацији сматрају да породица Крајишник треба да буде поносна на личност и дјело њиховог оца, дједа и саборца које треба да буде надахнуће, не само њима, већ и свим патриотама како се воли и брани његово родно Сарајево и Република Српска.

- Искрено жалимо за губитком људске величине, чије ће име и дјело бити уписано у историју борбе нашег народа за слободу, правду и људско достојанство - истиче се у телеграму саучешћа Организације старјешина Војске Републике Српске.

Први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник преминуо је јутрос у Бањалуци од посљедица заразе вирусом корона.

Крајишник је преминуо на Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра, гдје је хоспитализован 30. августа.