latinica  ћирилица
15/09/2020 |  12:48 ⇒ 13:10 | Аутор: Агенције

Споразум КК Игокеа и КК Борац: Циљ - напредак кошарке у Српској

Кошаркашки клубови Борац и Игокеа потписали су уговор о спортској сарадњи који за циљ има унапређење кошарке у Републици Српској. Уговор је потписан на четири године, а из оба клуба поручили су да је жеља да сарадња траје и након наведеног периода.
Споразум КК Игокеа-КК Борац (фото:atvbl) -
Споразум КК Игокеа-КК Борац (фото:atvbl)

Генерални менаџер Александровчана Игор Додик нагласио је да је ово споразум два независна клуба и да Борац никако неће бити филијала Игокее, већ да ће управа бањалучког клуба све одлуке доносити самостално.

- Ова сарадња за циљ има подизање квалитета кошарке у Републици Српској. Задовољни смо што смо дошли до договора. Ово је идеја већ неколико година. Сарадња ће се огледати на свим нивоима, не само финансијски и инфраструктурно него на сваки други начин. Жеља нам је да Борац приближимо АБА 2 лиги, на тај начин би објединили причу кроз пет такмичења, од Друге лиге Републике Српске до АБА лиге. Желимо да омогућимо младим играчима да се развијају, ово је један од већих уговора -  рекао је Додик.

Спортски директор Борца потврдио је да комуникација са људима из Игокее постоји неколико година и да је ово кулминација добрих односа. Циљ је да Борац додатно напредује, клуб се послије седам година вратио у Лигу БиХ.

Тренер Бањалучана Марко Шћекић говорио је о могућем наступу у другом рангу регионалног такмичења, јер се протеклих дана појављују разне информације.

- Нисмо добили никакву званичну информацију од АБА лиге, ни то да је Приморска потврдила учешће, а претходно ни да је одустала. Све су то незваничне стваре које се појављују у медијима. Зато би било неозбиљно да нешто говоримо на ту тему. Имамо тим спреман да се такмичи и у АБА 2 - рекао је Шћекић.