latinica  ћирилица
15/09/2020 |  13:03 | Аутор: СРНА

Михајловић: Важан заједнички празник

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић честитала је заједнички празник Србије и Републике Српске - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, те поручила да је овај празник значајан због историје и ради очувања идентитета српског народа, док су заједнички пројекти битни за будућност.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Она је истакла да је заједнички празник Србије и Републике Српске важан због свега што је кроз историју прошао српски народ, који треба да буде поносан на своју борбу за слободу, на своју културу и идентитет, саопштено је из ресорног министарства.

- Али, важно је да радимо заједно и на пројектима који су битни за повезивање српског народа и који ће допринијети бржем развоју и бољој будућности у цијелом региону - поручила је Михајловићева.

Она је подсјетила да Србија већ гради прву дионицу ауто-пута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, која је повезује са Републиком Српском, те да ће се градити и наставак овог ауто-пута, дионица од Бијељине до Раче, као заједнички пројекат.

- Изградили смо нови мост Љубовија-Братунац, који ће много значити људима с обје стране Дрине, а који је важан и због заједничког граничног прелаза. Градићемо заједно и аеродром у Требињу, који ће бити први такав пројекат у ваздушном саобраћају у региону - истакла је Михајловићева.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је прије 102 године, 15. септембра 1918, у Првом свјетском рату, пробијен Солунски фронт.