latinica  ћирилица
15/09/2020 |  14:09 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Словенија: Заражене још 82 особе

У Словенији је у протекла 24 часа на вирус корона тестирано 2.247 особа, а позитивно је било 82, саопштено је из словеначке Владе.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

У болницама се тренутно од заразе вирусом корона лијечи 50 пацијената, а 10 је на интензивној њези, већином на респиратору.

Укупан број потврђених инфекција од почетка епидемије повећао се на 3.831, а у протекла 24 часа није било нових смртних случајева, па број преминулих остаје 135, док је активних случајева заразе око 900.

Повећани број дневних зараза протеклих дана забрињава словеначке епидемиологе, па ће о њиховим приједлозима како смањити други талас епидемије поподне данас одлучивати Влада.

Портпарол словеначке Владе Јелко Кацин најавио је данас да ће због повећаног броја хоспиталованих особа ускоро бити отворема и четврта ковид болница.

Он каже да данашње бројке о новообољелима показују да се ситуација са епидемијом не поправља и да се и даље треба строго држати прописаних епидемиолошких мјера и рестрикција.

Шеф владиног стручног тима Бојана Беовић изјавила је раније да је број потврђених инфекција на 100.000 у задњих 14 дана прешао 40, те да је епидемија "у опсежном замаху", а посебно брине све већи број хоспитализованих пацијената и оних који су на респиратору.

- Жаришта заразе су приватне забаве, радна мјеста и школе - додала је Беовићева и указала на дружења у локалима, због чега епидемиолози влади предлажу ограничење рада гостионица и локала у касне ноћне сате.