latinica  ћирилица
15/09/2020 |  15:52 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Кошарац: Политика ината угрожава здравље грађана у 13 општина

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да није било разумијевања министра спољних послова БиХ Бисере Турковић за рјешавање проблема заштите здравља грађана у 13 општина Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ због Трговске горе као могућег одлагалишта радиоактивног отпада у Хрватској.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Здравље људи и заштита животне средине не смије бити предмет било каквих политичких опструкција - оцијенио је Кошарац, говорећи о јучерашњем разговору са Турковићевом и додао да је много времена већ потрошено.

Он је истакао да ниједно име не може бити спорно, колико је важно да сви на свим нивоима власти у БиХ дају допринос да се нађе заједничко рјешење овог проблема.

- Чини ми се да постоје одређене замјерке персоналног карактера, али увјерен сам да ћемо наредних дана имати још неколико консултација и када су у питању европске институције из тог сектора и вјерујем да неће бити више политике ината и опструкције - рекао је Кошарац.

Изражавајући жаљење што је дошло до блокаде на заједничком нивоу од Турковићеве, он је навео да нема оправдања за било какву опструкцију или успоравање.

- Хрватска напредује на том питању, ми желимо да идемо укорак, то је наше легитимно право да заштитимо грађане у 13 општина Републике Српске и ФБиХ и још сам оптимиста да ћемо наћи адекватно рјешење - рекао је Кошарац.