latinica  ћирилица
15/09/2020 |  17:38 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска и Србија заједно - никада на штету других (ФОТО/ВИДЕО)

Да вјечно живе Република Српска и Србија, и празнују и да отворено погледају све оно што их чека у будућности, поручила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић након што је изасланик предсједника Србије Александар Вулин уручио реплике ратних застава испред Палате Републике поводом Дана српског јединства.
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)Фото: РТРС

Ове заставе се налазе у срцу нашег народа, наших грађана, нагласила је предсједница Српске.

- Тако и почињемо ову манифестацију, јер ово је велики догађај за Српску и Србију, али никада на штету других. Сигурни смо у подршку коју смо имали и имаћемо у будућности. Радујемо се будућим успјесима - истакла је Цвијановић.

Она је захвалила властима Србије на уручењу 130 реплика војних застава, које ће послужити приликом обиљежавања важних датума за Српску.

- Важно је да поштујемо оно што је битно у нашој историји, да знамо што је наша традиција и идентитет – а то су јединство, слобода и застава који нас идентификују - рекла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, изасланик предсједника Републике Србије Александра Вучића и министар одбране Александар Вулин уручио је предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић реплике ратних застава јединица Војске Републике Српске.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Sep 15, 2020 at 9:11am PDT

Изасланик предсједника Србије Александар Вулин уручио је поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе предсједници Републике Српске реплике ратних застава испред Палате Републике.

Вулин је заставе уручио у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића.

Састанак руководства Српске са Вулином (Фото: РТРС)

Цвијановић и Вулин су у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића претходно у Палати Републике разговарали поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.