latinica  ћирилица
16/09/2020 |  10:13 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

Извјештај против четири лица ухапшена у акцији "Алфа" (ВИДЕО)

Против четири лица ухапшена у акцији "Алфа 2" достављен је извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука због почињеног кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.
Привођење осумњичених - Фото: РТРС
Привођење осумњиченихФото: РТРС

Извјештаје је достављен против лица из Бањалуке - Мирослава Калабића, рођеног 1985. године, Остоје Кутића, рођеног 1977. године, Марка Антонића, рођеног 1993. године и Николе Копрене, рођеног 1993. године, саопштено је из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

Осумњичена лица су лишена слободе у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука, бањалучке Полицијске управе и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске.

- У временском периоду од 2018. године до септембра 2020. године, осумњичена лица су набављали, посредовали у продаји и куповини, те неовлаштено стављали у промет супстанце које су проглашене за опојне дроге (марихуана, спид, екстази, кокаин и хероин), корисницима на подручју града Бањалука - наведено је у саопштењу.

Осумњичени су спроведени на испитивање у бањалучко Окружно јавно тужилаштво. Након испитивања, у наставку поступка истраге, тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавијештена, навели су из Тужилаштва.