latinica  ћирилица
16/09/2020 |  10:48 | Аутор: СРНА

"У припреми нови споразум, на првом мјесту укидање спорног закона"

Носилац листе коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић изјавио је да се са коалиционим партнерима припрема нови споразум у којем ће на првом мјесту бити укидање спорног Закона о слободи вјероисповијести.
Здравко Кривокапић (фото: preokret.info) -
Здравко Кривокапић (фото: preokret.info)

- Припремамо други споразум са програмом законодавних реформи. Ту ће на првом мјесту бити укидање такозваног Закона о слободи вјероисповијести. На крају крајева, управо је овај дискриминаторни закон подстакао народ на борбу и запалио пламен истине, који је побиједио на изборима 30. августа - рекао је Кривокапић за руски канал Назигар.

Говорећи о односу Црне Горе према остатку свијета, Кривокапић је рекао да ће будућа влада успоставити добре односе са свим земљама свијета, укључујући и Русију.

- Односи су увијек били такви да смо прије 30 година Русе доживљавали као најближе људе. Али /Мило/ Ђукановић је водио политику у духу Тита и наши односи су почели да се погоршавају - рекао је Кривокапић.

Он истиче да је тренутна ситуација апсурдна.

- Замислите да ви као мала држава уводите санкције против велике као што је Русија. Такве одлуке се не воде интересима грађана, већ нам се "спуштају" из других, врло интересних сфера -рекао је Кривокапић.