latinica  ћирилица
16/09/2020 |  14:11 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Изетбеговић, Џаферовић и СДА исфрустрирани чињеницом да нису једини који се питају у БиХ

Бакир Изетбеговић, Шефик Џаферовић, СДА и сви остали представници политичког Сарајева данас на један најогољенији и најочигледнији начин испољавају све своје фрустрације и комплексе чињеницом да они нису једини који се питају у БиХ, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Морам јасно да им поручим да Милорад Додик и Република Српска никада неће питати ни СДА ни било кога у Сарајеву на који начин да се понашају и на који начин да воде политику. Очигледно је да су фрустрирани чињеницом, када су већ успјели да елиминишу легитимног представника Хрвата из Предсједништва БиХ, и не могу да се помире са тим да тај посао не могу ни сада нити ће икада моћи да ураде када је ријеч о Републици Српској и српском народу - истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да Милорад Додик данас има званичне разговоре у Загребу са предсједником Хрватске Зораном Милановићем и премијером Андрејем Пленковићем и он то ради потпуно у складу са Дејтонским споразумом и Уставом БиХ.

- Чињеница је, такође, да су људи из СДА све вријеме од потписивања Дејтонског споразума радили све да у потпуности мајоризују и хрватски и српски конститутивни народ у БиХ и да од БиХ направе државу само по мјери једног народа, односно бошњачког - рекао је Ковачевић.

Он је поручио да је то нешто што сигурно никада неће успјети, јер ће у БиХ живјети равноправно три конститутивна народа са својим представницима или БиХ неће ни бити.