latinica  ћирилица
16/09/2020 |  15:41 ⇒ 17:19 | Аутор: СРНА

Додик уручио 100.000 евра за обнову Саборне цркве у Загребу (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјету Загребу започео је састанком са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.
Загреб: Додик - Порфирије - Фото: СРНА
Загреб: Додик - ПорфиријеФото: СРНА

Током сусрета са владиком Порфиријем, српски члан Предсједништва БиХ уручио је донацију Владе Републике Српске у износу од 100.000 евра за обнову Саборне цркве Преображења Господњег у Загребу која је оштећена у земљотресу.

Помоћ Владе Српске обнови Цркве преображења Господњег у Загребу најважинији је резултат првог дијела посјете Милорада Додика. За митрополита, осим помоћи битна је и симболика посјете.

- Посјету која показује да гдје год да живимо, ма какве границе да нас дијеле, ако смо у духу и погледу свој идентитета једно, онда смо свугдје једно - рекао је митрополит Порфирије.

Загреб: Додик - Порфирије (Фото: СРНА)

Српски члан Предсједништва БиХ са митрополитом Порфиријем посјетио је и ученике Православне гимназије Кантакузине Катарине Бранковић.

- Драго ми је да видим да наша црква овдје дјелује, враћа живот и веома је важна за очување идентитета овдје у Хрватској као и било гдје у свијету - поручио је Додик.

Загреб: Додик - Порфирије (Фото: СРНА)