latinica  ћирилица
17/09/2020 |  12:28 ⇒ 12:52 | Аутор: Агенције

Врњачка Бања: Фестивал филмског сценарија

Послије једномјесечног одлагања због епидемије, 44. Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи, једна од најстаријих манифестација ове врсте у Србији, почиње пројекцијом филма "Отац" по сценарију и у режији Срдана Голубовића.
Филм "Отац" (фото:б92-промо) -
Филм "Отац" (фото:б92-промо)

На љетњој позорници врњачког амфитеатра "Данило Бата Стојковић", као и у биоскопској сали, публика и стручни жири у такмичарском програму имаће прилику да до 21. сeптембра виде 10 играних филмова српске кинематографије насталих између два фестивала.

Осим филма "Отац", у трци за једну од три награде је и "Револт" Александра Рајковића, "Мој јутарњи смех" Марка Ђорђевића, "Екипа" Марка Сопића и Радета Ћосића, "Асиметрија" по сценарију Маше Нешковић и Владимира Арсенијевића, "Реална прича" Гордана Кичића и Владимира Симића, "Из љубави" Ненада Миковића, "Пролеће на последњем језеру" сценаристе Вулета Журића, "Сутра је још увек јули" Дејана Влаисављевића Никта, а фестивал ће затворити остварење "Груди" Владислава Војновића и Марије Перовић.

О наградама овогодишњег фестивала одлучиваће стручни жири који чине Ана Марија Роси, прошлогодишња побједница са филмом "Ајвар", Петар Михајловић, сценариста "Јужног ветра", и Мирољуб Стојановић из Филмског центра Србије.