latinica  ћирилица
17/09/2020 |  12:34 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Поново ради биоскоп у Приједору

Кино "Козара" у Приједору вечерас поново почиње приказивати филмове, након више од шест мјесеци од затварања.
Приједор - Кино Козара (архив) - Фото: РТРС
Приједор - Кино Козара (архив)Фото: РТРС

- Ово је велика вијест за све љубитеље филма који већ дуже времена очекују овај дан јер је кино један од омиљених облика културе и забаве у нашем граду. Отварамо своја врата уз примјену свих препорука надлежних - рекла је Срни директорка установе "Центар за приказивање филмова" Приједор Анита Хоџић.

Она је навела да је протекло вријеме искориштено за планирање и провођење потребних мјера заштите здравља запослених и посјетилаца.

- Припремили смо кино-салу за пријем посјетилаца, спровели дезинфекцију, упознали раднике о заштитиним процедурама и успоставили нове хигијенске стандарде - рекла је Хоџићева.

Свим посјетиоцима ће, како је навела, бити мјерена температура након обавезне дезинфекције обуће и руку на улазу у кино, успостављен је нови распоред сједења и капацитет сале је смањен јер су посјетици одвојени празним сједиштима и не може их бити више од 50.

- Ношење маске обавезно је све вријеме боравка у кину - нагласила је Хоџићева.

Она је додала да је временски размак између завршетка једног и почетка другог фимова повећан да би се између пројекција смањио број посјетилаца у предулазу кина и да би се омогућила дезинфекција кино-сале, предулаза и тоалета.

"Центар за приказивање филмова" Приједор, у чијем саставу дјелују кино "Козара" и Љетна башта Приједор, затражила је посредством Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Приједор мишљење Градског штаба за ванредне ситуације о приједлогу за почетак филмских пројекција, на шта је штаб позитивно одговорио на сједници 15. септембра.