latinica  ћирилица
17/09/2020 |  15:12 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Предложене мјере забране за осумњичене за изборне преваре у Санском Mосту

Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за три осумњичене особе лишене слободе у оквиру истраге кривичног дјела изборне преваре на подручју Санског Моста за вријеме општих избора 2018. године.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: Screenshot
Суд и Тужилаштво БиХФото: Screenshot

Приједлог мјера забране биће упућен како би се осигурало неометано спровођење истраге у овом предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Мјере забране, које укључују ограничење боравка и кретања осумњичених, те забрану контакта са осумњиченима и свједоцима у овом предмету, предложене су како би Тужилаштво БиХ, Агенција за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ и партнерске институције и агенције могле неометано спровести и окончати истрагу у овом предмету.

Истрага у предмету се интензивно наставља, наведено је у саопштењу.

Поступајући према наредби Суда БиХ, службеници Сипе претресли су јуче четири локације на подручју Санског Моста и том приликом открили и привремено одузели мобилне телефоне, рачунаре, касете за диктафон, разну документацију, УСБ стикове, као и друге уређаје на којима су похрањени одређени електронски подаци.

Тужилаштву БиХ предати су Асим Камбер, Мирела Хусић и Фазир Вукалић које су, због сумње да су починили изборну превару током општих избора 2018. године, ухапсили припадници Сипе.