latinica  ћирилица
17/09/2020 |  15:44 ⇒ 17:14 | Аутор: СРНА

Усвојен Акциони план Стратегије развоја социјалног становања

Влада Републике Српске усвојила је данас Акциони план Стратегије развоја социјалног становања Српске за период 2020-2025. година, којим се оперативно разрађују мјере за остваривање циљева дефинисаних у Стратегији.
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) - Фото: РТРС
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)Фото: РТРС

Стратешки циљеви који произилазе из Акционог плана Стратегије развоја социјалног становања Републике Српске за период 2020-2025. године су: унапријеђени институционални и законодавни основ социјалног становања у Српској, те повећан фонд стамбених јединица социјалног становања и унапређење постојећег фонда стамбених јединица социјалног становања, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Стратешки циљеви су и успостављена контрола управљања и одржавања фонда стамбених јединица социјалног становања и обезбијеђена социјална сигурност и побољшани животни услови породичним домаћинствима кроз доступност стамбених јединица социјалног становања.

Стратегија развоја социјалног становања Републике Српске за период 2020-2030. године, коју је усвојила Влада 30. јула, између осталог има за циљ да се уз подршку јавног сектора обезбиједи кров над главом за грађане који из различитих, а првенствено економских, социјалних и здравствених разлога, нису у могућности да самостално ријеше стамбено питање на тржишту.

Влада је донијела одлуку о одобравању 946.816 КМ за финансирање пројеката из донаторских средстава Владе Србије.

Средства ће бити искориштена за финансирање пројеката "Завршетак изградње канализационе мреже у општини Вукосавље", носилац пројекта је општина Вукосавље, као и за "Завршетак проширења водоводне мреже у мјесној заједници Доњи Петровићи-Осредак, Горњи Бушевић и Средњи Бушевић", а носилац пројекта је општина Крупа на Уни, додаје се у саопштењу.