latinica  ћирилица
17/09/2020 |  17:14 ⇒ 17:48 | Аутор: РТС

Лајовић укротио сервис Раонића, сљедећи је Надал

Душан Лајовић савладао Милоша Раонића са 2:1 по сетовима 7:6, 4:6, 6:2 и пласирао се у осмину финала гдје га очекује дуел са Рафаелом Надалом, браниоцем титуле на мастерсу у Риму.
Душан Лајовић -
Душан Лајовић

Душан Лајовић је успио да се избори са првим сервисом Милоша Раонића. Послије велике борбе и губитка другог сета искористио је своје шансе и стигао до заслужене побједе.

Након почетног одмјеравања снага, први је до брејка предности стигао Лајовић. Међутим, противник је у наредном гему је узвратио. Услиједио је миран период игре у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис. Први сет ријешен је у тај-брејку. Лајовић је имао више снаге и концентрације и добио овај период са 7:3.

У трећем гему другог сета Раонић је успио да одузме сервис нашем тенисеру. Лајовић је узвратио истом мјером и изједначио на 2:2. Међутим, у седмом гему Канађанин поново долази до брејка предности. Наш тенисер није успио да се врати у сет, противник је задржао предност и добио сет са 6:4.

Трећи сет донио је одличну игру српског тенисера. Лајовић је у четвртом гему стигао до брејка предности и вођства од 3:1. Наставио је Душан да ломи противника и у осмом гему на сервис Канађинана користи другу меч лопту и ставља тачку на овај меч - 6:2 у другом сету.

У борби за четвртфинале Лајовић ће играти са Шпанцем Рафаелом Надалом.