latinica  ћирилица
18/09/2020 |  09:00 ⇒ 09:01 | Аутор: РТС

Српски дерби Ђоковића и Крајиновића, Лајовић против Надала у Риму

Мечеве трећег кола мастерса у Риму, који су на програму данас, обиљежиће српски дерби између Новака Ђоковића и Филипа Крајиновића, као и окршај Душана Лајовића са Рафаелом Надалом.

Србија ће сигурно имати барем једног представника у четвртфиналу, пошто ће на Централном стадиону Форо Италика "рекете укрстити" Ђоковић и Крајиновић. Ђоковић је изгубио једини досадашњи меч са Крајиновићем.

Њих двојица су били сигурни на старту турнира – Новак је у два сета био бољи од домаћег играча Салватореа Каруза, док је Филип наставио са сјајном формом и елиминиса Феликса Оже-Алијасима и Марка Чекината.

Ђоковић и Крајиновић до сада су се састали само једном у званичним мечевима и, интересантно, Филип је тај који води у побједама.

Једини пут играли су 2010. године на Сербиан опену у Београду, када је вишеструки освајач гренд слемова морао да преда због повреде, након што је изгубио први сет са 6:4. Момак из Сомбора је један од ријетких играча на АТП туру који против свјетског "броја 1" има позитиван скор, а добио га је и на недавно завршеном егзибиционом турниру Адрија тура у српској престоници.

Њихов меч постављен је као трећи на Централеу, послије окршаја Матеа Беретинија и Стефана Траваље, односно Симоне Халеп и Дајане Јастремске, па неће почети пре 14.30.

Побједник тог сусрета за пласман у полуфинале играће против неочекиваног противника, бољег из дуела Лоренцо Мусети – Доминик Кепфер.

У вечерњем термину још једна посластица за српске навијаче, пошто ће Душан Лајовић изаћи на мегдан прошлогодишњем шампиону Рафаелу Надалу. Србин и Шпанац отварају вечерњи програм у Риму од 19 часова.

Лајовић је послије дуге серије пораза заиграо много боље, остварио прве побједе у главном граду Италије, а након успјеха са Давидовичем Фокином, посебно ће памтити тријумф над Милошем Раонићем у три сета.

С друге стране, "бик са Мајорке" је заиграо први такмичарски меч од фебруара јер је до сада паузирао и није имао никаквих проблема – препустио је само два гема сународнику Паблу Карењу Бусти, који је био исцрпљен након полуфинала Ју-Ес опена.

Дуци и Рафа састали су се два пута, оба пута на гренд слемовима и други играч планете има максималан учинак.

Дијего Шварцман или Хуберт Хуркач чекају бољег из овог меча.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 3.465.045 евра, а титулу брани управо Надал.