latinica  ћирилица
18/09/2020 |  09:47 ⇒ 10:51 | Аутор: СРНА

Чавара: Циљ СДА - једнонационална држава

Предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара рекао је да је циљ политике СДА и сателита стварање једнонационалне државе, те одузимање политичких права Хрватима, као што су већ радили у претходним мандатима.
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba) -
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba)

Чавара је за Вечерњи лист, издање за БиХ, нагласио да се од тога циља није одустало ни у овом периоду, али да је новост да се сада и отворено пријети.

Он је рекао да је стратегија политичког Сарајева одуговлачити и не постићи договор о измјенама Изборног закона до 2022. године, како би се онда наставило са процесом одузимања политичких права Хрватима.

Чавара је истакао да се у бошњачком народу морају тражити људи "који размишљају нормално", да се треба више радити на информисању међународне заједнице, те тражити начин на који договорити квалитетна рјешења у складу са одлукама Уставног суда и о легитимном заступању.

Он је нагласио да се и избором чланова Централне изборне комисије БиХ жели незаконито управљати изборним процесом и одузимати права Хрватима да имају своје легитимне представнике.

Чавара је поручио да се сљедећи општи избори без промјене Изборног закона не смију догодити.