latinica  ћирилица
18/09/2020 |  14:41 ⇒ 17:01 | Аутор: Index.hr

Ухапшен градоначелник Велике Горице Дражен Баришић

Након што му је скинут имунитет, ухапшен је Дражен Баришић, градоначелник Велике Горице и ХДЗ-ов дојучерашњи саборски посланик, пренијели су хрватски медији наводећи да је случај повезан са случајем "Јанаф".
Афера "Јанаф" (Фото: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL) -
Афера "Јанаф" (Фото: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL)

- Мој клијент је доведен у просторије Полицијског националног уреда за сузбијање корупције и организованог криминалитета - рекао је адвокат Љубо Павасовић Висковић.

Баришић и градоначелник Нове Градишке Винко Гргић (СДП) након скидања имунитета придружили су се једанаесторици осумњичених за малверзације у компанији Јанаф (Јадрански нафтовод), против којих је истрага покренута у четвртак након истраге.

Баришић терете за трговање утицајем и злопотребу положаја.

Међу осумњиченима је директор Јанафа Драган Ковачевић.

Уз директора Јанафа, за којега медији тврде да је био обавијештен о хапшењу, истрагом је обухваћен првооптужени Крешо Петек, оснивач и водитељ пословања фирме Електроцентар Петек, који је шефу Јанафа и градоначелницима наводно давао мито како би разним малверзацијама осигурали да његова фирма добије милионске послове, преноси Индекс.

Ковачевић је испитан синоћ, а Петек јутрос, који се бранио ћутањем.

Уз главне актере ове афере још се сумњиче Владо Зорић, Дамир Врбанц, Ватрослав Саблић, Винко Гргић, Ива Шулер, Звонко Марас, Томислав Јелисавац, Мирјана Продан, Катарина Гашпарац и Љубомир Перушић.