latinica  ћирилица
18/09/2020 |  17:21 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

ФБиХ: Наставу на факултетима кад год је могуће изводити онлајн

Кризни штаб Министарства здравства ФБиХ донио је наредбу да сви облици наставе на факултетима, као и остале пословне активности као што су консултације, испити, сједнице наставног вијећа, гдје год је могуће треба да се одвијају на даљину, примјеном информатичко-комуникационе технологије.

Према наредби Кризног штаба, настава на факултетима у академској години 2020/2021. одвијаће се уз стриктно и континуирано придржавање хигијенско-епидемиолошких мјера за превенцију вируса корона.

- Почетак наставе на факултетима у новој академској години 2020/2021. почиње у складу са законом и на основу процјене епидемиолошке ситуације од мјеродавног завода за јавно здравство кантона - наводи се у наредби.

Окупљање особља и студената допуштени су ако је то неопходно за извођење наставе и оцјењивање, као што је одржавање неопходне практичне наставе, у мањим групама и уз придржавање хигијенско-епидемиолошких мјера за превенцију вируса корона.

Кризни штаб продужио је за још 14 дана наредбе и препоруке донесене у оквиру борбе против вируса корона, односно обавезу ношења заштитних маски у затвореном простору уз поштовање дистанце од минимално два метра, као и ношења маски у отвореном простору уколико на отвореном простору није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра између особа.

Кантонима је дозвољено да уведу рестриктивније мјере уколико буде потребе, а у складу с епидемиолошком ситуацијом