latinica  ћирилица
18/09/2020 |  17:33 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворена нова модерна саобраћајница кроз насеље Шарговац (ФОТО/ВИДЕО)

У бањалучком насељу Шарговац пуштена је у саобраћај новоизграђена дионица централне саобраћајнице.
Шарговац, Фото: Град Бањалука -
Шарговац, Фото: Град Бањалука

Изградња друге дионице почела је у марту, за шта је из градског буџета издвојено 1,1 милион марака. Нова дионица Шарговачке улице дуга је око 900 метара, а модерна саобраћајница опремљена је комплетном инфраструктуром, са пјешачким стазама.

Прошле године урађена је прва фаза овог пројекта, такође у дужини од око 900 метара, за шта је из републичког буџета издвојено милион марака.

Новоизграђена саобраћајница обрадовала је све мјештане, посебно мајке школараца и пeнзионере који безбједно могу до школа, али и да уживају у шетњама по насељу.

- Баш нам је било отежано кретање, поготово мајкама с малом дјецом. Нисмо имали тротоара, све су то неке потешкоће а сада нам је много олакшано - прича мјештанка Елеонора Милошевић.

- Вјерујете да нам ово пуно значи, чак и ових пар дана када су ишли новим тротоаром пуно нам је значило - додаје Наташа Гламочанин.

и Станко Тривунчић истиче да је сада ово права саобраћајница за ђаке који иду у школу, аутомобиле који доста брзо возе али и за пензионере који шетају.

Новоизграђена саобраћајница од 900 метара пролази кроз центар Шарговца и опремљена је комплетном инфраструктуром - тротоарима, канализацијом, расвјетом. Радови су почелиу у марту ове године, за шта је из градског буџета издвојено 1,1 милион марака.

- Прву фазу пута у Шарговцу финансирала је Влада Српске, дионицу од 900 метара. Ове године град је наставио другу дионицу и наставља радити на великим насељима, а Шарговац је једно велико ново насеље које постаје градски кварт - нагласио је градоначелник Игор Радојичић.

Отварању саобраћајнице присуствовао је и српски члан Предсједништва БиХ који је поручио да је велика ствар када се оствари радна побједа, што пут у Шарговцу и јесте.

- Побједа за људе који живе ту али и доказ наше способности да радимо у условима веома сложеним и изазовним вирусом корона, да наставимо да проводимо наше пројекте који иду за тим да рјешавају инфраструктурне и све друге проблеме грађана - каже Додик.

Додик је нагласио да се Бањалука не може препознати са становишта урађеног у односу на прошлих 20 година.

Изграђен је источни - западни транзит, саобраћајница - паралела Лауш - Паприковац, бројни приградски путеви, Топлана, а у скоро свим приградским насељима, ријешено је и питање водовода и канализације.