latinica  ћирилица
19/09/2020 |  08:15 ⇒ 12:25 | Аутор: РТС

Денвер остао без гаса - убједљива побједа Лејкерса (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од екипе Л.А. Лејкерса са 126:112 у првом мечу финала плеј-офа Западне конференције НБА лиге.
Леброн Џејмс - Фото: Getty Images
Леброн ЏејмсФото: Getty Images

Никола Јокић меч је завршио са 21 поеном, шест скокова и двије асистенције. Исти број поена постигао је Мари, док је Портер додао 14 поена и десет скокова.

Побједничку екипу предводио је сјајни Дејвис са 37 поена и десет скокова, док је Леброн Џејмс је имао учинак од 15 поена и 12 асистенција. 18 поена додао је Калдвел-Поуп, а Двајт Хауард је такође био запажен са 13 погодака, три скока и две блокаде.

Видно мање енергије показали су изабраници Мајка Малоуна, што је помало и очекивано, узевши у обзир да су тек недавно завршили веома исцрпљујућу серију са Клиперсима.

Нагетсима није у корист ишао критеријум судијске тројке, поготово Тонија Брадерса и Скота Фостера, који су од старта најавили и показали да неће толерисати ни најмањи недозвољени контакт.

Тако је српски центар Никола Јокић брзо дошао до бројке од три личне грешке у првом полувремену, од чега су двије у нападу, а попут Јокића, проблем са фауловима у првом дијелу меча имали су и Мари и Милсап.

Нагетси су одиграли одлично у нападу у првој четвртини, постигавши 38 поена, али је очигледан проблем била одбрана, која је дозволила 36 поена Лејкерса.

Уследила је друга четвртина, која је преломила меч у корист тима из Лос Анђелеса. Дуго је Денвер остао на цифри од 11 поена у другој дионици, што су Лејкерси знали да користе и брзо стекну двоцифрену разлику.

Због поменутих проблема Јокића, Марија и Милсапа, Малоун је био приморан да на терен изведе резервисте, који су на моменат успјели да смање дефицит на само седам поена.

Уследио је одговор "језераша", поготово у трећој четвртини, када су на крилима Ентонија Дејвиса отишли на преко 20 поена предности.

До краја меча разлика је ишла и на 27 поена, па су меч привели крају резервисти обе екипе: Смит и Дадли на једној, Дожир и Бол на другој страни.

Улога коју је тренер Лејкерса Френк Вогел доделио центрима МекГију, а поготово Хауарду, дала је резултата.

Наиме, центри Лејкерса који нису имали минуте у прошлој серији против Хјустона, били су стриктно задужени за Николу Јокића, од тренутка његовог крочења на паркет, па до свлачионице. 

Такође, ветерани Лејкерса и играчи са клупе дали су велики допринос, за разлику од момака са клупе Нагетса.

Лејкерси воде са 1:0 у серији, а наредни меч на програму је у ноћи између недјеље и понедељка од 01.30 по нашем времену.