latinica  ћирилица
19/09/2020 |  08:56 ⇒ 10:15 | Аутор: РТС

Кривокапић: Постоје притисци; Ускоро приједлог за мандатара

Лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић каже за РТС да је убјеђен да ће доћи до мирне предаје власти, иако увијек постоје притисци, што је природно за Црну Гору.
Здравко Кривокапић (фото:Mara Babović) -
Здравко Кривокапић (фото:Mara Babović)

Кривокапић је рекао да је у Црној Гори дух слободе врло јасан и да се то види на сваком кораку.

- Ипак, 30 година владавине, која је без обзира на све данашње кораке демократског принципа, била најмања демократска. То је била власт која је водила рачуна само о појединачним интересима и довела Црну Гору у тешку економску ситуацију - истакао је Кривокапић.

Поводом конститутивне сједнице Скупштине Црне Горе која је заказана за 23. септембар и могућности за подршку мањинских партија, Кривокапић каже да желе у свом будућем дјеловању да имају све националне мањине, и оне које су парламентарне и оне које нису, јер желе да граде бољу будућност за све грађане.

- Знам да ће бити изабрани предсједник Скупштине и административни одбор и највјероватније предложен мандатар, али то је све још у фази преговора и договора. Надам се да ће у понедјељак, најкасније уторак, све бити познато - напомиње Кривокапић.

Поводом најаве да ће нова влада бити експертска и навода да ће он бити нови премијер, а Дритан Абазовић нови шеф дипломатије, истиче да се они сада договарају и да су тренутни договори такви да не говоре о именима.

"Доћи ће до промјене у свим односима"

Упитан хоће ли се његовим доласком на власт нешто промијенити у односу Београда и Подгорице, истиче да ће доћи до промјене у свим односима.

- Ми желимо да имамо исти принцип дјеловања, а то је добра сарадња превасходно са сусједима, а и свим осталим државама. То је јасна порука и стално је шаљемо - навео је Кривокапић.