latinica  ћирилица
19/09/2020 |  12:32 | Аутор: СРНА

Кон: За систем надзора пријавило се већ око 4.500 људи

Новоуведени систем посебног здравственог надзора за грађане Србије који се враћају из држава са неповољном епидемиолошком ситуацијом одлично функционише и за надзор се пријавило већ око 4.500 људи, изјавио је епидемиолог Предраг Кон.
Предраг Кон (фото: Танјуг / Зоран Жестић) -
Предраг Кон (фото: Танјуг / Зоран Жестић)

- Највећи ризик долази од оних који се враћају са одмора. Разлика је у томе да више није на њима да ли ће сами да се јаве у ковид амбуланту, већ ће то морати да ураде по закону, уколико осјете здравствене потешкоће - рекао је Кон за ТВ "Пинк".

Он је навео да они који не могу да се пријаве електронски треба да оду код свог изабраног љекара и на тај начин се пријаве.

У Србији је од јуче у 18.00 часова почела примјена посебног здравственог надзора за све грађане који се враћају из држава са неповољном епидемиолошком ситуацијом.

Ова мјера предвиђа да сви грађани при повратку у Србију у року од 24 часа треба да се електронски пријаве и њихово се стање прати 10 дана без ограничења слободе кретања, а све детаље о томе добијају у информатору на граници при уласку у земљу.