latinica  ћирилица
19/09/2020 |  12:34 | Аутор: СРНА

УРА: Пуна подршка стварању експертске владе

Главни одбор Грађанског покрета УРА дао је пуну подршку преговарачком тиму да истраје на принципима демонополизације институција и концепту експертске владе, јер грађани очекују корјените реформе.
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura) -
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura)

Констатовано је да је на протеклим парламентарним изборима урађена велика и историјска ствар зацртана у програму ове партије, а то је смјена власти на миран и демократски начин, те да се не смије дозволити да једна партитократија буде замијењена другом.

Главни одбор је поздравио изјаве носиоца изборних листа друге двије коалиције Здравка Кривокапића и Алексе Бечића који су подржали концепт и идеју експертске владе.

- Та два принципа за нас су основа за формирање нове већине. Не смије се дозволити да се министарства, поједини ресори, управе или сектори претварају у партијске феуде као што је то био случај у периоду власти ДПС-а и његових сателита - саопштила је УРА.

Приоритети будуће владе, сматрају у УРА-и, треба да буду почетак економског опоравка земље, стварање услова за одржавање првих фер и слободних избора са посебним освртом на сређивање бирачког списка, почетак декриминализације институција, борба против корупције уз доношење закона о поријеклу имовине и закона о лустрацији.