latinica  ћирилица
19/09/2020 |  16:53 ⇒ 21/09/2020 | 19:19 | Аутор: РТРС

Ђоковић у полуфиналу Мастерса у Риму

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић успио је да дође до полуфинала Мастерса у Риму пошто је побиједио Нијемца Доминика Кепфера у три сета – 2:1 (6:3, 4:6, 6:3).

Ђоковић је одлично отворио први сет и чинило се како ће без проблема славити против Кепфера након што је прва четири гема ријешио у своју корист. Потом је дошло до пада у игри Ђоковића и наредна три гема у своју корист ријешио је Нијемац. Направио је притом два брејка, али је Ђоковић успио узвратити и ријешио је први сет у своју корист резултатом 6:3.

У другом сету Ђоковић је прва два гема ријешио у своју корист, а у трећем је пропустио двије брејк лопте. Потом је Нијемац вратио брејк, а цех је платио Ђоковићев рекет. У десетом гему Кепфер прави нови брејк и одводи меч у трећи сет (6:4).

У трећем сету Ђоковић је брејк направио у трећем гему, задржао је ту предност, направио нови брејк у деветом гему и ријешио сет у своју корист резултатом 6:3.

Сљедећи ривал биће му Каспер Руд из Норвешке који је послије три сата борбе елиминисао Матеа Беретинија са 2:1 (4:6, 6:3, 7:6). Руд је 34. на АТП листи и досад није играо са Новаком.