latinica  ћирилица
19/09/2020 |  17:08 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Давидовићева отворила финални турнир Купа Српске за рукометашице

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић данас је у Бањалуци отворила финални турнир Купа Републике Српске за рукометашице.
Бњалука - свечано отварање финала Купа Републике Српске за рукометашице - Фото: СРНА
Бњалука - свечано отварање финала Купа Републике Српске за рукометашицеФото: СРНА

Давидовићева је честитала рукометашицама и организаторима овог спортског догађаја што су, упркос потешкоћама са којима се друштво суочава због епидемије вируса корона, одлучили у претходном периоду да наставе са такмичењима, те да овај догађај доведу до краја.

- Утакмице се играју пред празним трибинама, али се надам да ћемо ускоро дочекати неке боље вијести, те да ћемо бити у могућности да публику вратимо на трибине и стадионе - рекла је Давидовићева.

Она је истакла да су побједници сви учесници турнира, јер су допринијели да се одржи овај спортски догађај.

Давидовићева је рекла да ресорно министарство, у складу са својим могућностима, подржава спортске организације и колективе, као и појединце, те да ће та подршка у наредном периоду бити и појачана, нарочито кад је ријеч о материјалним средствима.

- Чинимо све да одређеним клубовима омогућимо да наставе такмичења. Направили смо и план подршке спортским организацијама и колективима који остварују добре резултате и у Српској и ван њених граница, па ћемо у складу са тим планом реализовати предвиђене активности - рекла је Давидовићева.

Финални турнир Купа Републике Српске за рукометашице биће одржан данас и сутра у Спортској дворани "Борик" у Бањалуци.

Осим организатора, домаћег "Борца", учествоваће клубови "Мира" из Приједора, "Јединство" из Брчког и "Кнежопољка" из Козарске Дубице.