latinica  ћирилица
19/09/2020 |  19:19 ⇒ 20/09/2020 | 09:10 | Аутор: РТРС

Хумани Требињац вратио новац који није потрошио на лијечење (ВИДЕО)

Гест вриједан поштовања. Блажо Шупљеглав из Требиња вратио је 1.500 КМ Фонду солидарности Хидроелектрана на Требишњици јер тај дио новца није потрошио за своје лијечење у "Павлов Регенеx центру".
Блажо Шушљеглав - Фото: РТРС
Блажо ШушљеглавФото: РТРС

Четрдесетосмогодишњи Блажо Шушљеглав из Требиња усљед пријевременог рођења болује од церебралне парализе. Запослен је у Хидроелектранама на Требишњици и свој посао, као и све у животу, обавља часно.

Тако живи и тако се понаша.

Доказао је то још једном након повратка из Панчева гдје је провео 50 дана на лијечењу. Тамо је отишао јер му се здравствено стање погоршало и била му је потребна та врста медицинске помоћи.

Лијечење је коштало око 5.000 евра и Блажово Требиње је кроз различите хуманитарне акције прискочило у помоћ.

Подршку је, као и увијек, то Блажо истиче, пружило и његово предузеће- Хидроелектране на Требишњици. По повратку Блажо је Фонду солидарности ХЕТ- а вратио преосталих 1.500 марака.

- То је одлука моја и моје породице, мени тај новац није потребан. Нека дају некоме коме треба јер једноставно не могу да заборавим шта су све ти људи учинили, како ХЕТ тако и моје Требиње. Лијечење ми је доста помогло, сад опет могу да ходам сам, као некад. Захваљујем свим грађанима Требиња и привредним организацијама које су ми помогле - прича Блажо.

Блажов гест није нешто што се може чути често, а он за своју одлуку скромно каже: "Свако ради како га Бог учи, неко то одозго види све. Нека свако ради како мисли да треба."

У Требињу свако Блажа Шупљеглава зна и поштује. Његова одлука је нешто што треба да постиди многе.

Требиње је имало нажалост и други примјер када се хуманитарна помоћ скупљала, прилив новца био велики, новац није потрошен у сврхе за које је био намијењен, нити је враћен, нити се о томе гдје је потрошен нешто званично зна.

Али, зато Требиње има Блажа на кога је поносно, а он каже - поносан на све своје Требињце који су увијек ту, не само за њега него и све друге којима подршка треба.

- Ја у то не сумњам да ће, ако нешто опет буде требало, дивни мој народ помоћи. Али ја се надам да то неће бити потребно - закњучује Блажо.

И поред свега, Блажо има осмијех и лијепу ријеч за свакога. Доброта којом зрачи требало би да буде примјер свима.