latinica  ћирилица
20/09/2020 |  10:27 | Аутор: СРНА

Пред посланицима 18 тачака, међу њима и Нацрт закона о граду Дервента

Народна скупштина Републике Српске требало би да на редовном засједању, које је заказано за уторак, 22. септембар, расправља о Приједлогу закона о управној инспекцији, Нацрту закона о граду Дервенти, као и о Извјештају Министарства унутрашњих послова о раду за прошлу годину.
НСРС - Скупштинска сала -
НСРС - Скупштинска сала

Пред посланицима ће се наћи 18 тачака дневног реда, а прва тачка предвиђа посланичка питања предсједнику Владе Републике Српске.

На дневном реду су и Приједлог закона о посредовању у промету непокретности, Приједлог закона о споразумном вансудском финансијском реструктурирању и Приједлог закона о заштити права на суђење у разумном року, објављено је на сајту Народне скупштине.

Пред посланицима ће се наћи и Нацрт закона о противградној заштити, Нацрт закона о слободним зонама Републике Српске, те Нацрт закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске.

Дневним редом предвиђено је да буду размотрени и Извјештаји Агенције за осигурање Републике Српске, односно Извјештај Агенције за осигурање Републике Српске о стању сектора осигурања у Републици Српској, Извјештај Агенције за осигурање Републике Српске о раду и Извјештај Агенције за осигурање Републике Српске о финансијском пословању. Сва три извјештаја се односе на период од 1. јануара до 31. децембра 2019. године.

Међу тачакама дневног реда су и Извјештаји Комисије за хартије од вриједности Републике Српске и то Извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о стању на тржишту хартија од вриједности за 2019, Извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о раду за 2019. годину и Извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о финансијском пословању за период 1. јануара и 31. децембра 2019. године.

На дневном реду су и Извјештаји Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2019. годину и то Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за период од 1. јануара до 31. децембра, те Годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за 2020. годину.

Једна од тачака дневног реда је и Специјални извјештај Институције Омбудсмена за људска права БиХ о заступљености конститутивних народа и осталих у институцијама, управним организацијама и регулаторним тијелима БиХ , Федерације БиХ, Републике Српске, Брчко дистрикта и кантонима /према буџетским јединицима/, са изузетком полицијско-безбједносних структура.

Пред посланицима ће се наћи и Информација о дугу са стањем на дан 31. децембар 2019. године, као и Информација о имплементацији Стратегије за сузбијање насиља у породици Републике Српске /2014-2019. година/.

Избор и именовања су на крају предложеног дневног реда.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је раније да ће и ова сједница бити одржана у складу са мјерама које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.