latinica  ћирилица
20/09/2020 |  14:03 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Плесни пар из Брчког првак БиХ у стандардним и латино плесовима

Плесни пар Живојин Сувајац и Исидора Цвијетић, чланови клуба "Мамбо" из Брчког, прваци су БиХ у стандардним и латиноамеричким плесовима.
Плесни пар Живојин Сувајац и Исидора Цвијетић - Фото: СРНА
Плесни пар Живојин Сувајац и Исидора ЦвијетићФото: СРНА

Сувајац и Цвијетићева квалификовали су се за учешће на Европском и Свјетском првенству гдје ће представљати БиХ.

Сувајац је рекао новинарима да му ове титуле много значе јер су круна напорних тренинга и рада, док је његова плесна партнерка Исидора Цвијетић рекла да је ово велики успјех за једног такмичара.

Предсједник Плесног клуба "Мамбо", организатора такмичења, Душан Радић рекао је да је, осим првенства БиХ у свим категоријама, одржан и Међународни турнир у стандардним и латино плесовима, те да је на оба такмичења укупно учествовало 200 такмичара из 12 клубова из БиХ и региона.

Побједници Међународног турнира у категорији стандардних полесова су Ловро Перкановић и Хана Граховац из загребачког Плесног клуба "Академија", док су у категорији латино плесова најбољи били Данило Фатић и Нина Мошић из београдског Плесног клуба "Бест".

Шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта Срђан Блажић рекао је да је ова манифестација дио програма обиљежавања 20 година постојања Брчко дистрикта и да због епидемије вируса корона није одржана у марту.

Такмичење је одржано без публике и уз поштовање свих прописаних мјера заштите Штаба за заштиту и спасавање дистрикта.