latinica  ћирилица
20/09/2020 |  17:10 ⇒ 17:21 | Аутор: sputniknews.com

На Купусијади у Мрчајевцима стотине људи без маски и дистанце под шаторима (ВИДЕО)

На манифестацији Купусијада у Мрчајевцима под шаторима се окупљао велики број људи који су пјевали и веселили се без маски и друштвене раздаљине, иако су на снази упозорења и забране због опасности од вируса корона.
Купусијада у Мрчајевцима - Фото: Screenshot/YouTube
Купусијада у МрчајевцимаФото: Screenshot/YouTube

Организатори и угоститељи организовали су самоиницијативно у Мрчајевцима код Чачка неформалну Купусијаду, којој је у петак присуствовало више стотина људи.

У неколико угоститељских објеката и три шатора орила се музика, точило се пиће, посјетиоци су се гурали и сједили и по десеторо за једним столом, а маску није носио скоро нико, па чак ни конобари.

Купусијада се традиционално одржава у ово вријеме, али је ове године због вируса корона отказана. То није спријечило поједине локалне угоститеље из Чачка и Мрчајеваца да је због профита самоиницијативно, без икаквих дозвола, организују као да је све нормално.

Радослав Богићевић, предсједник МЗ Мрчајевци, каже да се организациони одбор званичне Купусијаде ове године није ни састајао, јер је одржавање већих скупова забрањено.

- Оно чега у Мрчајевцима има то су гости који нам традиционално долазе, кумови, пријатељи... За њих у својим кућама и двориштима кувамо купус, али то су мањи скупови, породичног типа. Ко је шта радио мимо званичних организатора, ми то не знамо - каже Богићевић за Телеграф.

Ово је, иначе, само посљедњи у низу случајева којих има широм Србије да се лакомислено организују прославе и весеља с великим бројем људи, а да се не поштује физичка дистанца нити носе маске.