latinica  ћирилица
21/09/2020 |  10:11 ⇒ 22:26 | Аутор: РТС

Антонијевић донио ново злато Србији (ВИДЕО)

Млади кајакаш Ђорђе Антонијевић освојио је златну медаљу у једносједу на 200 метара на такмичењу Олимпијских нада које се одржава у Сегедину.
Ђорђе Антонијевић (Фото: Кајакашки савез Србије) -
Ђорђе Антонијевић (Фото: Кајакашки савез Србије)

Антонијевић је донио другу златну медаљу српској селекцији на овом такмичењу.

Антонијевић је повео од самог старта трке и освојио златну медаљу са временом 37.41, са 62 стотинке предности у односу на ривале.

Сребро и бронзу освојили су домаћи такмичари. Други је кроз циљ прошао Акош Орос (38.03), док је иза њега стигао Криштоф Керестеш (38.21).

Други српски такмичар Бранко Лагунџић, који је дан раније освојио прву златну медаљу у трци на 500 метара, завршио је трку на четвртом мјесту а медаља му је измакла за само тринаест стотинки.

- Не знам шта да кажем. Трка је била веома тешка. Од самог старта сам кренуо јако и нисам знао који сам, али сам дао све од себе до краја. Спремао сам се за ово такмичење неколико пута и коначно ми се остварио циљ за ову годину. Завршавам јуниорску категорију на најбољи могући начин и надам се да ћу овако да наставим и у сениорској категорији - рекао је Ђорђе послије додјеле медаља.

Злато Ђорђа Антонијевића, друга је златна медаља за Србију на овогодишњим Олимпијским надама, пошто је јуче Бранко Лагунџић тријумфовао у К1-500.