latinica  ћирилица
21/09/2020 |  10:47 ⇒ 12:09 | Аутор: СРНА

Арлов уручио пригодне поклоне једанаесточланој породици (ФОТО)

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов посјетио је једанаесточлану породицу Ане и Далибора Вуковића у сјеверној Косовској Митровици и њиховој дјеци уручио школски прибор и пригодне поклоне поводом почетка нове школске године.
Арлов уручио пригодне поклоне једанаесточланој породици - Фото: РТРС
Арлов уручио пригодне поклоне једанаесточланој породициФото: РТРС

- Ово је посебна породица која за неколико мјесеци очекује принову. Сви ми који се бавимо хуманитарним радом морали бисмо да породицама попут Вуковића посветимо више пажње јер су дјеца будућност, не само српске заједнице на Косову и Метохији, већ и цјелокупног српског народа - рекао је Срни Арлов који борави у вишедневној посјети Космету.

Он је најмлађој кћерки у овој породици, једноипогодишњој Ксенији, уручио 400 евра - четворомјесечни износ стипендије коју обезбјеђује анонимни донатор из Републике Српске за петоро српске дјеце на Косову и Метохији.

Фото: РТРС

Арлов је посјетио и Дневни центар "Подржи ме - 9.јануар" чија је градња била заустављена због епидемије вируса корона.

У разговору са представницима извођача радова договорено је да приоритетно буду урађени радови на потпорним зидовима, те уређено двориште и прилазни путеви.

- Договорили смо се да крајем септембра почне уградња система гријања и унутрашње уређење објекта - рекао је Арлов, наводећи да за завршетак радова на Дневном центру површине 714 метара квадратних, укупне вриједности 280.000 евра, недостаје још 70.000 евра.

Он је поново захвалио грађанима и институцијама Српске, без чијих би добротворних прилога било немогуће завршити објекат намијењен дјеци са посебним потребама са сјевера Косова и Метохије, чија би градња требало да буде завршена до краја године.