latinica  ћирилица
21/09/2020 |  16:03 ⇒ 16:09 | Аутор: РТРС

Јаћимовић и Заев о унапређењу добрих и пријатељских односа

Амбасадор БиХ у Републици Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић састао се данас у Влади Сјеверне Македоније са предсједником Владе Зораном Заевом.
Амбасадор БиХ Јаћимовић са македонским предсједником Заевим (фото:ambasadabih.org.mk) -
Амбасадор БиХ Јаћимовић са македонским предсједником Заевим (фото:ambasadabih.org.mk)

На почетку састанка амбасадор Јаћимовић је честитао премијеру ступање на дужност и успјешан рад у новом мандату у правцу одржавања стабилности и просперитета свих грађана.

Амбасадор Јаћимовић је изразио задовољство од континуирано плодне сарадње и чврстих пријатељских односа између двије земље, те да остварују добру сарадњу у оквиру региона и шире.

Амбасадор Јаћимовић и премијер Заев су такође констатовали да између Босне и Херцеговине и Републике Сјеверне Македоније нема отворених билатералних питања већ само услови за унапређење одличне досадашње сарадње како у погледу савладавања економскоздравствене кризе тако и у односу економско-трговинске сарадње, енергетике и области значајних за грађане двију држава.

На крају састанка премијер Заев је истакао да је Република Сјеверна Македонија опредјељена да настави и унапређује добре пријатељске и партнерске односе између двије земље.

Обострано је изражено задовољство од иницијативе за регионалну сарадњу и спремност за што скорије остваривање евроинтеграцијског стратешког циља Републике Сјеверне Македоније, као и БиХ.