latinica  ћирилица
21/09/2020 |  21:56 | Аутор: СРНА

Расписана потјерница за осумњиченим за убиство Страхиње Стојановића

Виши суд у Београду одредио је притвор и донио наредбу за расписивање Интерполове потјернице за мушкарцем чији су иницијали М.Л. /50/, осумњиченим за убиство Страхиње Стојановића експлозивом постављеним под његов аутомобил, 13. септембра на Новом Београду.
Миливоје Ловреновић (Фото: informer.rs) -
Миливоје Ловреновић (Фото: informer.rs)

- Потјерницу ће расписати надлежне службе МУП-а Србије - прецизирала је за Тањуг портпарол Вишег јавног тужилаштва у Београду Ирена Бјелош.

Више јавно тужилаштво у Београду раније је предложило суду да М.Л. одреди притвор и распише потјерницу за њим.

Осумњичени М.Л. има држављанство Србије и БиХ, посједује и личну карту Хрватске, а идентитет му је установљен антрополошким вјештачењем и компаративном методом трагова који су изузети са лица мјеста, рекла је за Тањуг портпарол тужилаштва Ирена Бјелош.

Наредбом тужилаштва, према М.Л. је покренута истрага због кривичног дјела тешко убиство.

Бјелошева је навела да је ова квалификација проистекла је из начина извршења кривичног дјела и због тога што је овим дјелом оштећено више лица.

Вјештачењем је утврђено да је извршилац убиства користио експлозивну направу која је, осим експлозивних материја, садржавала и одеређену количину металних навојница, такозваних матица, које се користе приликом постављања шрафова, све како би повећао разорно дејство и убојитост бомбе коју је користио.

Лице М.Л. има пријављено пребивалиште у Србији на адреси на којој не борави још од 2006. године.

Поступак спровођења истраге се наставља, а мотив и евентуална повезаност с одређеним криминалним структурама биће утврђивани током истраге, наводе у тужилаштву.

Са Стојановићем је у аутомобилу у тренутку експлозије била је његова партнерка, држављанка Колумбије, али она није теже повријеђена.

Медији у Србији преносе да је ријеч о Миливоју Л. /50/ из Градишке, који је од раније познат полицији, али и јавности због скандала који је изазвао када је објавио снимак на друштвеним мрежама како хода улицом и пуца из два пиштоља јер му се тај дан родио унук.

Према медијским наводима, он је власник неколико угоститељских објеката на подручју Градишке, а близак је и пријатељ Драгана Мектића, некадашњег министра безбједности у Савјету министара.

Осумњичени је прије више од 20 година хапшен због подметања експлозива у кући на подручју Бањалуке, као и због пребијања бизнисмена.