latinica  ћирилица
22/09/2020 |  07:44 | Аутор: СРНА

Бањалука: У центру један час без саобраћаја

Европска седмица мобилности завршава се данас, када ће обустављањем саобраћаја у централној бањалучкој улици на један час бити обиљежен Дан без аутомобила.
Европска седмица мобилности (Фото: Град Бањалука) -
Европска седмица мобилности (Фото: Град Бањалука)

Из Градске управе наводе да ће саобраћај бити обустављен у периоду од 12.00 до 13.00 часова, на дионици од Народног позоришта Републике Српске до зграде "Екватора", за сва возила осим за аутобусе.

- На овај начин ћемо симболично настојати указати на неопходност мањег кориштења аутомобила, а већег кориштења јавног превоза, као и на већа немоторизована кретања - истакли су из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

У том периоду биће подијељене бесплатне годишње картице за сервис за изнајмљивање градских бицикала "Бл бајк", у оквиру акције која је спроведена путем Фејсбук странице града Бањалука.

Из Градске управе наводе да су све ове активности дио настојања да се промовише здрав живот, пјешачење, бициклизам и што мање моторног саобраћаја.

Тема овогодишње Европске седмице мобилности, чије обиљежавање је почело 16. септембра, јесте "Мобилност без загађења за све".