latinica  ћирилица
22/09/2020 |  11:09 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Већ од овог мјесеца исплата борачког додатка за незапослене борце

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би од овог мјесеца могла да почне исплата мјесечног борачког додатка за незапослене демобилисане борце Војске Републике Српске од прве до пете категорије који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Одговарајући на питања посланика на сједници Народне скупштине Републике Српске, Вишковић је прецизирао да ће исплата мјесечног борачког додатка почети чим Борачка организација Републике Српске достави Влади списак незапослених демобилисаних бораца.

Он је најавио доношење измјена Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, јер, како је навео, ово питање мора бити регулисано кроз закон.

Вишковић је подсјетио да је на недавном састанку са представницима БОРС-а договорено да за незапослене демобилисане борце Војске Републике Српске од прве до пете категорије буде обезбјеђен мјесечни борачки додатак, који на годишњем нивоу износи око 6,1 милион КМ.

Он је навео да се на евиденцији Завода за запошљавање налази 7.900 незаспослених демобилисаних бораца, те да има и око 19.000 незапослених демобилисаних бораца који нису пријављени на Заводу.