latinica  ћирилица
22/09/2020 |  11:30 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција Одбора за помоћ Космета "Обрадујмо ваше вршњаке на КиМ"

Одбор за помоћ Косову и Метохији и ове је године покренуо хуманитарну акцију "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији" преко основних и средњих школа у Републици Српској, саопштио је предсједник Одбора Милорад Арлов.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

- Сагласност кога је потписала министарка Наталија Тривић за спровођење ове хуманитане акције дало је Министарство просвјете и културе Републике Српске да основне и средње школе према слободној вољи и могућностима спроведу ову дугодишњу патриотску хуманитарну акцију заједно са нашим Одбором широм Републике Српске - рекао је Арлов.

Он истиче да ће сва прикупљена средства бити усмјерена за довршетак градње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, кога су подржале највише институције Републике Српске, и пакетиће за дјецу на КиМ за зимске празнике.

- Ове године нисмо ради пандемије могли угостити дјецу Косова и Метохије у нашем деветом по реду пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". Зато молимо све ученике, професоре, наставнике и породице ученика да подрже ову нашу дугодишњу хуманитарну акцију, да им покажемо у тешким и све тежим временима да смо са њима, са српским народом, да смо са дјецом и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Наше мало за њих много значи! - поручио је Арлов.