latinica  ћирилица
22/09/2020 |  11:43 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Аеродром Tребиње има перспективу, значајан пројекат за Српску (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је изградња аеродрома Требиње веома важна и значајна за Српску и Херцеговину, а да ће власник 100 одсто бити Србија, која је инвеститор.
Аеродром Требиње - Фото: РТРС
Аеродром ТребињеФото: РТРС

Вишковић је истакао да ће се о томе данас расправљати на сједници Народне скупштини Републике Српске, као и о предусловима како би посао изградње могао да почне.

- Постоје заједнички тимови Српске и Србије који ће радити на реализацији овог пројекта. Када закони и одлуке буду усвојени, ствара се правни основ да се од 1. октобра уђе у поступак експропријације за изградњу тог објекта. Инвестиција је вриједна око 100 милиона КМ. Први авиони, очекујем, да ће почети да лете већ крајем 2021. године - рекао је Вишковић у парламенту Српске одговарајући на посланичка питања.

Он је нагласио да овај аеродром има велику перспективу.

Када је ријеч о задужењима општина и њиховом развоју, Вишковић је истакао да Влада једнако помаже развој сваког дијела Српске.

Он је нагласио да Влада не прави разлику из које партије је који начелник, те да се задужују и општине које воде начелници из опозиције.

Вишковић је констатовао да је лицемјерна политика коју води опозиција јер је и тим општинама потребно задужење за поједине пројекте.