latinica  ћирилица
22/09/2020 |  11:53 | Аутор: СРНА

Вишковић: Довољно средстава за све здравствене установе

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће све здравствене установе у Српској имати довољно средстава да измире своје обавезе и по питању плата и доприноса, али и када је ријеч о пружању здравствених услуга.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Неће бити оштећен здравствени сектор - рекао је Вишковић одговарајући на посланичка питања у Народној скупштини Републике Српске у вези са радом здравствених установима у условима пандемије вируса корона.

Он је рекао да су надлежне институције учиниле све да школска година у Српској почне редовно и да се настава одвија у учионицама уз директни контакт наставника и ученика.

- У том погледу су предузете све потребне мјере и 22 дана од почетка школске године није било преноса вируса корона са ученика на ученика. Све прописане мјере у образовним установама се поштују - каже Вишковић.

Када је ријеч о изградњи Хидроелектране "Бук Бијела", Вишковић је рекао да су владе Српске и Србије у том погледу урадиле све што је требало и да ће, према уговору електропривреда Српске и Србије, власништво бити 51-49 одсто у корист Србије.

- Све процедуре су завршене. Предат је уговор двије електропривреде на верификацију Конкуренцијском вијећу БиХ. Чекамо њихов одговор и када дође може се кренути у припремне радове. Тај објекат носиће нази Хидроелектрана Горња Дрина - рекао је Вишковић.

Истакао је да ће Влада Српске учинити све да помогне домаћим произвођачима меса, али да је то превасходно питање за Савјет министара.

- Ишли су захтјеви према Савјету министара да се бар на одређено вријеме заустави увоз меса и да домаћи произвођачи пласирају своје вишкове на нашем тржишту. О томе се још воде разговори, дошло је до тога да се одобри извоз на турско тржиште и ради се на томе и за друга тржишта - рекао је Вишковић.

Он је рекао да сваки министар у Влади Српске сноси одговорност за свој рад и дјеловање у свом ресору.

- Никад нећу бјежати од своје одговорности, али ниједан министар не може бити амнестиран од своје одговорности за рад у свом ресору. Ако је лош рад Владе, одговорност наравно носи и премијер", рекао је Вишковић.

Он је нагласио да се увијек ради на томе да се унаприједи рад Владе и сваког министра.