latinica  ћирилица
22/09/2020 |  12:39 ⇒ 12:41 | Аутор: СРНА

Тегелтија-Русон: Добре билатералне везе искористити за унапређење економских односа

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Француске у БиХ Гијома Русона, током које су саговорници истакли потребу кориштења добрих политичких веза двије земље с циљем унапређења економских односа, са посебним акцентом на промоцији инвестиционих потенцијала БиХ у Француској.
Тегелтија и Русон (фото: Савјет министара) -
Тегелтија и Русон (фото: Савјет министара)

На састанку у Сарајеву разговарано је о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ, као и могућностима унапређења сарадње БиХ и Француске у областима од обостраног интереса, саопштено је из Савјета министара.

Теглетија је нагласио потребу што хитнијег покретања новог инвестиционог циклуса с циљем санирања социо-економских посљедица кризе изазване пандемијом вируса корона, те навео да провођење реформских процеса с циљем стварања бољих услова за пословање домаћих и страних инвеститора остаје у фокусу Савјета министара.

Током разговора, Тегелтија је поновио опредијељеност Савјета министара за европске интеграције, уз пуно уважавање уставног уређења и надлежности свих нивоа власти у БиХ.

Предсједавајући Савјета министара захвалио је Русону на оствареном степену сарадње и подршци Француске током његовог мандата и пожелио му много успјеха у будућим ангажманима и професионалној каријери, добро здравље и успјех на приватном плану.